FERNISERING: VERA KARLSSON 30.7.2017



FERNISERING
søndag d. 30 juli kl. 14-17

encore åbner udstillingen ’knobs’ af Vera Karlsson. til ferniseringen vil lydkunstnerne Panxing og Milowitch reflektere og svare på værket med afsæt i egen praksis. 

’untitled’ er et videoværk, hvori vi møder en ung kvinde. hun opholder sig først i sit hjem, hvor nattelivet ses gennem vinduet. siden bevæger hun sig ud i byen og tager plads på en klub. filmens soundtrack består bl.a. af en forvrænget stemme, som beskriver overfladerne der ses: kvindens krop, væggene, hendes tøj. en stemning af uigennemtrængelighed, en nærmest brutal afstand mellem kvinden og livet i byen er mærkbar, selv da kvinden har bevæget sig ud fra lejligheden og taget ophold midt i det hele.

Karlssons værk vistes for første gang ved gruppeudstillingen ’LeBourgeois’ i London, 2016. Karlsson lod sig da inspirere af stedet for udstillingen, udstillingsstedet 3236RLS rum, samt udstillingens navn, ’borgerskab’. i encores vindue kan Karlssons værk kun betragtes fra gadeplan. vinduesglasset betoner afstanden mellem kvinden i videoen, og det liv publikum er en del af på den anden side af ruden: en rumlig reartikulering af kontrasten mellem værkinstallationens fixerethed og betragterens bevægelighed og byens dynamik.

Velkommen.