YUKI KISHINO 3.9.-1.10.2017



se encores ➤

UDSTILLING
'the distance between one and another'

dette er en udstilling af den japanske billedkunstner Yuki Kishino - en fortælling om en mand, hans minder og tanker, om identitet samt hans fascination af en kvinde i det kvarter, hvor han bor.

i Yuki Kishinos værk ‘the distance between one and another’, betragter vi forskellige prints and billeder: screenshots fra google map, kopier af hjemmesider, et print fra IKEA’s web shop, portrætter af venner samt fotografier. billederne ligger på en bordplade, mens en hånd flytter rundt på dem og skifter dem ud som illustrationer af fortællingen.

Kishinos film er baseret på hans subjektive erfaringer. fortællingen følger kunstneren, der beretter om den tid, hvor han boede i London, hans erindringer og tidlige møder. historien kredser omkring hans observation af en kvinde, som boede i samme kvarter som ham selv, og som han kunne iagttage på afstand. i filmen repræsenteres kvinden indledningsvist af et maleri fra starten af det 20. århundrede, hvor den danske kunstner Vilhelm Hammershøj skildrer en kvinde bagfra. i slutningen af filmen repræsenteres kvinden i Kishinos fortælling af et fotografi af en kvinde klædt i kimono fra udgangen af det 19. århundrede. i begge repræsentationerne har kvinderne ryggen vendt mod beskueren, hvorfor de virker distancerede. billedsiden i Kishinos værk består af billeder, der relaterer til hans egen baggrund, og billeder fra the globale World Wide Web, hvormed forbindelsen mellem det højst personlige og det generelle understreges.

Kishinos værk beskæftiger sig med temaer så som vores forhold til steder, mennesker og forskellige kulturer, men herudover også med identitet: hvordan er identitet konstrueret, hvordan forandrer den sig over tid, og hvilke ydre omstændigheder sker dette i samspil med? i sine undersøgelser af disse spørgsmål udforsker Kishino også begrebet ’hjem’, og hvordan vores syn på hjemmet kan ændre sig. Værket tilbyder sit publikum en personlig betragtning over hvad det vil sige at leve som udlænding i en fremmed by. med sin berettende stil og brugen af still-billeder forbinder Kishinos værk sig med filmhistoriske værker så som ‘On the passage of a few persons through a relatively brief period of time’(1959) af den franske instruktør Guy Debord. på samme tid etablerer hånden, som bevæger billederne rundt på bordpladen foran kameraet, en meget bogstavelig reference til ’the moving image’ som metafor for selve filmmediet.

Yuki Kishino (f. 1982) er en japansk billedkunstner, der til daglig bor og arbejder i Berlin. han er uddannet fra Städelschule i Frankfurt am Main og tog allerede i sin studietid del i adskillige udstillinger. hans værk ‘The distance between one and another’ blev vist første gang i 2012. samme år blev Kishino nomineret til Lichter Art Award.